Krémový špenát
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Špenát lze podávat na mnoho způsobů. Čerstvý je možné použít jako základ pesta nebo zeleninových salátů. Je to také skvělá příloha k pečenému masu i jemné rybě a hodí se rovněž do těstovin nebo lasagní. Roman Paulus pro vás připravil recept na lahodný krémový špenát se smetanou, který musíte vyzkoušet.


 

Tagy

Vegetarián

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Krémový špenát

  • 70 g másla
  • cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • 35 g hladké mouky
  • 150 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání
  • 350 g mraženého listového špenátu
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 191 kJ / 284 kcal

Bílkoviny

5,50 g

Tuky

24,20 g

Vláknina

2,20 g

Sůl

1,00 g

Sacharidy

13,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Na rozpuštěném másle orestujte cibuli nakrájenou na větší kusy a česnek na plátky (asi 4 – 5 minut). Přidejte hladkou mouku, asi po 1 minutě přilijte mléko a smetanu a nechte provářet asi 10 minut. Přidejte vyždímaný špenát a rozmixujte. Osolte, můžete opepřit a ochutit muškátovým oříškem a opět rozmixujte na hladký krém.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo