Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Krémový špenát

Špenát lze podávat na mnoho způsobů. Čerstvý je možné použít jako základ pesta nebo zeleninových salátů. Je to také skvělá příloha k pečenému masu i jemné rybě a hodí se rovněž do těstovin nebo lasagní. Roman Paulus pro vás připravil recept na lahodný krémový špenát se smetanou, který musíte vyzkoušet.

 
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Krémový špenát

  • 70 g másla
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 35 g hladké mouky
  • 150 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání
  • 350 g mraženého listového špenátu
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

POSTUP

Na rozpuštěném másle orestujte cibuli nakrájenou na větší kusy a česnek na plátky (asi 4 – 5 minut). Přidejte hladkou mouku, asi po 1 minutě přilijte mléko a smetanu a nechte provářet asi 10 minut. Přidejte vyždímaný špenát a rozmixujte. Osolte, můžete opepřit a ochutit muškátovým oříškem a opět rozmixujte na hladký krém.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU