Špenátová polévka
Doba přípravy20 min.

Špenátová polévka

Špenátová polévka vám dodá sílu. Připravte si ji podle receptu kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 3 × lahůdkové cibulky
  • 1 × stroužek česneku
  • 2 × lžíce extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 1 × lžička hladké mouky Castello
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 375 g čerstvého špenátu
  • 100 g zrajícího sýra ve slaném nálevu Eridanous
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania

POSTUP

POTŘEBUJEME

  • tyčový mixér
  • struhadlo

Postup

Bílou část lahůdkové cibulky (zelenou část odložíme na později) a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji dozlatova. Přidáme mouku, zarestujeme, podlijeme horkým vývarem a přivedeme k varu. Přidáme omytý špenát a za občasného míchání vaříme pod pokličkou asi 10 minut.

Mezitím rozdrobíme sýr na menší kousky, přidáme nasekanou zelenou část lahůdkové cibulky, smícháme a opepříme.

Polévku zjemníme smetanou, rozmixujeme a na konec osolíme a opepříme. Před servírováním posypeme polévku sýrem a nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky nakrájenou na kolečka.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.