Špenátová polévka

Špenátová polévka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Špenátová polévka vám dodá sílu. Připravte si ji podle receptu kuchynelidlu.cz.

Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 3 × lahůdkové cibulky
  • 1 × stroužek česneku
  • 2 × lžíce extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 1 × lžička hladké mouky Castello
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 375 g čerstvého špenátu
  • 100 g zrajícího sýra ve slaném nálevu Eridanous
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 027 kJ / 246 kcal

Bílkoviny

7,70 g

Tuky

21,20 g

Vláknina

2,80 g

Sůl

2,20 g

Sacharidy

8,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

POTŘEBUJEME

  • tyčový mixér
  • struhadlo

Postup

01.Bílou část lahůdkové cibulky (zelenou část odložíme na později) a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji dozlatova. Přidáme mouku, zarestujeme, podlijeme horkým vývarem a přivedeme k varu. Přidáme omytý špenát a za občasného míchání vaříme pod pokličkou asi 10 minut.

02.Mezitím rozdrobíme sýr na menší kousky, přidáme nasekanou zelenou část lahůdkové cibulky, smícháme a opepříme.

03.Polévku zjemníme smetanou, rozmixujeme a na konec osolíme a opepříme. Před servírováním posypeme polévku sýrem a nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky nakrájenou na kolečka.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo