Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Bílé zelí je klasika, ale červené může být příjemné zpestření. S přípravou vám poradí Roman Paulus. Hodí se i ke slavnostním pokrmům, třeba na Vánoce, kdy nezapomeňte přidat perníkové koření.
Energie
799 kJ / 191 kcal
Bílkoviny
2,20 g
Tuky
0,50 g
Vláknina
4,90 g
Sůl
0,80 g
Sacharidy
40,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřátém hrnci necháme zkaramelizovat cukr. Jakmile je cukr hnědý a tekutý, přidáme cibuli nakrájenou najemno a orestujeme.
02.Po chvíli podlijeme portským, jablečnou a pomerančovou šťávou. Ochutíme kmínem a skořicí, přidáme nakrouhané zelí, jablka nakrájená na kostky, osolíme a dusíme doměkka asi 30 minut.
03.Hotové zelí ještě dochutíme jablečným octem a zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě a už jen krátce provaříme.
04.Červené zelí podáváme hlavně k pečené kachně, huse nebo zvěřinové pečínce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT