Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Jednu najemno nakrájenou cibuli zlehka zpěníme na másle a přelijeme přes nakrájené housky. Osolíme, opepříme, přidáme vejce, nasekané sušené ovoce a ořechy a dochutíme sekanou listovou petrželí. Necháme asi 15 minut odležet.
Hřbet a zadní běhy králíka vykostíme, osolíme a opepříme.
Tip: Jak vykostit králičí hřbet a stehno se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
Králičí maso naplníme nádivkou (pokud máme ledvinky, přidáme je k nádivce). Alobalem pomazaným olejem zabalíme, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a balíčky pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C minimálně hodinu.
V hrnci necháme zkaramelizovat cukr, poté přidáme jednu najemno nakrájenou cibuli a po chvíli podlijeme portským, pomerančovou a jablečnou šťávou. Ochutíme skořicí, kmínem, vložíme nakrouhané zelí, jablka nakrájená na kostky a dusíme do měkka přibližně 30 minut.
Hotové zelí ještě dochutíme podle potřeby solí, octem a necháme už jen krátce provařit.
Do hlubokého talíře servírujeme porci zelí, část králičího stehna i plátek ze hřbetu. Ozdobíme lístkem petržele.