Bílé zelí
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vepřová pečeně, pečená kachna nebo bramboráky… Tyto skvosty české gastronomie by byly poloviční bez bílého zelí. Jak ho připravit, Vás naučí Roman Paulus ve videu.


Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce vepřové sádlo
  • 1 × cibule
  • 400 g kysané zelí
  • 1 × lžíce cukr krupice
  • 1 × větší brambora
  • 1 × lžička kmín celý
  • 10 × kulička nové koření
  • 25 × kulička celý černý pepř
  • 5 × bobkový list

Orientační nutriční hodnoty

Energie

699 kJ / 169 kcal

Bílkoviny

2,70 g

Tuky

7,80 g

Vláknina

5,30 g

Sůl

0,61 g

Sacharidy

23,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozehřátém hrnci rozpustíme sádlo, na kterém orestujeme dosklovata nadrobno nakrájenou cibuli. 

02.Následně přidáme kysané zelí, můžeme podlít trochou vody, lehce osladíme a přidáme najemno nastrouhaný brambor, který zelí zahustí, a divoké koření v košíčku nebo svázané v plátýnku. 

03.Dusíme na mírném plameni pod pokličkou asi 20 minut.

04.Bílé zelí podáváme k vepřové pečeni nebo výpečkům.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo