Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Obtížnost
Začátečník
Vepřová pečeně, pečená kachna nebo bramboráky… Tyto skvosty české gastronomie by byly poloviční bez bílého zelí. Jak ho připravit, Vás naučí Roman Paulus ve videu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
699 kJ / 169 kcal
Bílkoviny
2,70 g
Tuky
7,80 g
Vláknina
5,30 g
Sůl
0,61 g
Sacharidy
23,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřátém hrnci rozpustíme sádlo, na kterém orestujeme dosklovata nadrobno nakrájenou cibuli.
02.Následně přidáme kysané zelí, můžeme podlít trochou vody, lehce osladíme a přidáme najemno nastrouhaný brambor, který zelí zahustí, a divoké koření v košíčku nebo svázané v plátýnku.
03.Dusíme na mírném plameni pod pokličkou asi 20 minut.
04.Bílé zelí podáváme k vepřové pečeni nebo výpečkům.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT