Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě. Zelí očistíme, vykrojíme tuhou část listu a nakrájíme na menší kostky. V hrnci rozpustíme lžíci másla a orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme zelí, tymián a cukr. Necháme zkaramelizovat a lehce zalijeme vínem. Krátce podusíme, přidáme vařenou zeleninu a zjemníme kouskem čerstvého másla. Zelí ani zelenina by neměly být rozvařené, ale hezky křupavé.
Kůži na kachních prsou nařežeme do čtverečků tak, abychom zbytečně neřízli do masa. Osolíme a v pánvi pomalu opékáme na straně s kůží směrem dolů, aby se důkladně vypekla. Kachní prsa otočíme, přidáme rozmarýn a opečeme krátce i z druhé strany, maso by mělo zůstat růžové. Necháme na teplém místě odpočinout.
Z brambor, vajec, mouky, smetany a másla připravíme těsto. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou pažitku a petrželku. V rozpálené pánvi s olejem pomalu smažíme malé placičky.
Na talíř dáme bramborové placičky, orestované zelí a kachní prso nakrájené na tenké plátky.
Navštivte abecedu vaření na www.kuchynelidlu.cz, kde Vám Roman Paulus prozradí, co můžete pasírovat.