Kachní prsíčka se zelím a bramborovými placičkami
Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Kachní prsíčka se zelím a bramborovými placičkami

Ve sváteční den se hodí sváteční jídlo. Připravte si kachní prsíčka se zelím a bramborovými placičkami podle receptu kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Kachní prsa se zelím

  • 4 kachní prsa Čerstvá porce
  • 100 g zelí
  • 30 g mrkve
  • 30 g celeru
  • 30 g cibule
  • 2 větvičky tymiánu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 1 polév. lž. cukru
  • 1 polév. lž. másla
  • černý pepř z mlýnku Kania
  • bílé víno suché Cimarosa na podlévání
  • sůl

Bramborové placičky

  • 250 g vařených pasírovaných brambor
  • 15 g másla Pilos
  • 1 vejce "M"
  • 60 g hrubé mouky Castello
  • 1 žloutek
  • 30 ml smetany ke šlehání Pilos (30 % tuku)
  • 1 polév. lž. čerstvých bylinek (pažitka, petrželka)
  • rostlinný olej Promienna na smažení
  • sůl

POSTUP

Zelí

Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě. Zelí očistíme, vykrojíme tuhou část listu a nakrájíme na menší kostky. V hrnci rozpustíme lžíci másla a orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme zelí, tymián a cukr. Necháme zkaramelizovat a lehce zalijeme vínem. Krátce podusíme, přidáme vařenou zeleninu a zjemníme kouskem čerstvého másla. Zelí ani zelenina by neměly být rozvařené, ale hezky křupavé.

Kachní prsa

Kůži na kachních prsou nařežeme do čtverečků tak, abychom zbytečně neřízli do masa. Osolíme a v pánvi pomalu opékáme na straně s kůží směrem dolů, aby se důkladně vypekla. Kachní prsa otočíme, přidáme rozmarýn a opečeme krátce i z druhé strany, maso by mělo zůstat růžové. Necháme na teplém místě odpočinout.

Bramborové placičky

Z brambor, vajec, mouky, smetany a másla připravíme těsto. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou pažitku a petrželku. V rozpálené pánvi s olejem pomalu smažíme malé placičky.

Servírování

Na talíř dáme bramborové placičky, orestované zelí a kachní prso nakrájené na tenké plátky.

Tip

Navštivte abecedu vaření na www.kuchynelidlu.cz, kde Vám Roman Paulus prozradí, co můžete pasírovat.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU