Zelí:
V pánvi rozehřejeme lžíci sádla, orestujeme slaninu nakrájenou na nudličky spolu s cibulí najemno. Po chvíli přidáme zelí, podlijeme Proseccem, zahustíme najemno nastrouhanými syrovými brambory a ochutíme v plátýnku zabaleným kořením (bobkové listy, nové koření a černý pepř). Pomalu dusíme do měkka a do zahuštění bramborou.
Tip: Prosecco můžete nahradit oblíbeným bílým vínem.
Řízek:
Maso nakrájíme na 4 řízky, které naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, posléze v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Osmažíme dozlatova v pánvi s rozehřátým sádlem a hotové necháme okapat na papírové utěrce.
Knedlíky:
Mléko lehce zahřejeme, rozpustíme v něm droždí a přidáme cukr. Pečivo, nakrájené na menší kostky, dáme do mísy, osolíme, přilijeme mléko s droždím a zamícháme. Přidáme vejce a mouku, vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Tip: Recept vychází na 3 šišky, tedy 6 porcí knedlíků.
Z vykynutého těsta vyválíme šišky, které necháme ještě chvíli vykynout. Poté zaváříme do vroucí osolené vody. Vaříme podle velikosti knedlíků 15 – 20 minut, v průběhu vaření jednou otočíme. Po vyndání z vody propícháme vidličkou a nakrájíme na plátky.
Tip: Podrobné video, jak připravit houskové knedlíky, najdete v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Servírování:
Na talíř nandáme knedlíky, přidáme bohatou porci zelí a čerstvě usmažený řízek. Jídlo dozdobíme vyškvařeným uzeným špekem a lístky čerstvé listové petržele.
Tip: Podrobné video, jak připravit vídeňskou cibulku, najdete v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 941 kcal, 54 g bílkovin, 112 g sacharidů, 29 g tuků.