Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Váháte, jestli k nedělnímu obědu připravit řízky, nebo vepřo knedlo zelo? Proč ne obojí? Šéfkuchař Roman Paulus natočil video, ve kterém připravuje náchodskou specialitu – pavlišovský řízek. Jedná se o zajímavou variaci na klasické vepřo knedlo zelo, akorát se vepřové podává ve formě klasického řízku v trojobalu. Mimo jiné se naučíte připravit zelí s vyškvařenou slaninou, cibulí a trochou prosecca pro ještě lepší chuť. Pak už stačí jen osmažit řízek z vepřové kýty (nebo jiné vaší oblíbené části vepřového) a doplnit celé jídlo ideálně domácím houskovým knedlíkem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 266 kJ / 1 259 kcal
Bílkoviny
66,40 g
Tuky
34,40 g
Vláknina
10,90 g
Sůl
5,60 g
Sacharidy
163,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V pánvi rozehřejeme lžíci sádla, orestujeme slaninu nakrájenou na nudličky spolu s cibulí najemno. Po chvíli přidáme zelí, podlijeme Proseccem, zahustíme najemno nastrouhanými syrovými brambory a ochutíme v plátýnku zabaleným kořením (bobkové listy, nové koření a černý pepř). Pomalu dusíme do měkka a do zahuštění bramborou.
Prosecco můžete nahradit oblíbeným bílým vínem.
02.Maso nakrájíme na 4 řízky, které naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, posléze v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Osmažíme dozlatova v pánvi s rozehřátým sádlem a hotové necháme okapat na papírové utěrce.
03.Mléko lehce zahřejeme, rozpustíme v něm droždí a přidáme cukr. Pečivo, nakrájené na menší kostky, dáme do mísy, osolíme, přilijeme mléko s droždím a zamícháme. Přidáme vejce a mouku, vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Recept vychází na 3 šišky, tedy 6 porcí knedlíků.
04.Z vykynutého těsta vyválíme šišky, které necháme ještě chvíli vykynout. Poté zaváříme do vroucí osolené vody. Vaříme podle velikosti knedlíků 15 – 20 minut, v průběhu vaření jednou otočíme. Po vyndání z vody propícháme vidličkou a nakrájíme na plátky.
Podrobné video, jak připravit houskové knedlíky, najdete v Kulinářské akademii Lidlu zde.
05.Na talíř nandáme knedlíky, přidáme bohatou porci zelí a čerstvě usmažený řízek. Jídlo dozdobíme vyškvařeným uzeným špekem a lístky čerstvé listové petržele.
Podrobné video, jak připravit vídeňskou cibulku, najdete v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT