Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Vídeňská cibulka

I když v průběhu jejího krájení všichni pláčeme, neumíme si vaření bez cibule představit. Má dezinfekční účinky, proto se používá například k výrobě domácího sirupu proti kašli. Cibule pochází ze střední Asie, ale v současnosti se pěstuje ve všech koutech světa. Není divu, protože má všestranné využití – můžete ji péct, smažit, dusit nebo marinovat a někteří ji jedí i zasyrova. Smažená cibule se hodí do fastfoodových jídel, např. hot dogů, marinovaná do salátů nebo sendvičů a smažená do pokrmů z masa. V následujícím díle Kulinářské akademie vám náš šéfkuchař ukáže, jak připravit vídeňskou cibulku. Jedná se o smažené cibulové kroužky obalené ve směsi mouky a sladké mleté papriky. A k čemu se hodí? To už vám prozradí Roman Paulus ve videu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • cibule
  • hladká mouka
  • sladká mletá paprika
  • olej
  • sůl

POSTUP


Cibuli nakrájíme na kroužky, které obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou a usmažíme v rozehřátém hrnci s olejem. Smažíme pozvolna, na mírném plameni. Během smažení kroužky lehce promícháme, aby se neslepily. Dozlatova usmažené kroužky vyndáváme na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný tuk, a osolíme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU