Roman Paulus
Doba přípravy3 hod.

Pečená kachna s pohankovou nádivkou a řepným zelím

Dozlatova vypečená kachna s křupavou kůžičkou, pohankovou náplní a hlavně bez kostí!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Plněná kachna

  • 200 g vařené pohanky Campo Largo
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 2 × cibule
  • 2 × starší housky
  • 2 × lžíce sekané listové petržele + na ozdobu
  • 2 × vejce „M“
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × kachna bez drobů
  • 2 × lžíce kmínu Kania
  • 2 × lžíce sádla vypečeného z kachny
  • hladká mouka Castello na zaprášení

Příloha

  • 2 × lžíce sádla vypečeného z kachny
  • 1 × červená cibule
  • 1 × lžíce krupicového cukru Castello
  • 100 ml červeného vína Bordeaux
  • 400 g červené řepy
  • 1 × lžička mleté skořice Kania
  • 1 × lžíce kmínu Kania
  • 1 × lžíce bramborového škrobu Castello
  • vídeňská cibulka
  • alobal
  • kovové sítko

POSTUP

Plněná kachna:

Pohanku uvaříme dle návodu.

Jednu cibuli nakrájíme najemno a orestujeme dosklovata v rozpálené pánvi s máslem. Mezitím si do misky připravíme nakrájenou housku, přidáme vařenou pohanku, najemno nasekanou petržel, vejce a promícháme. Dochutíme pepřem, solí, orestovanou cibulkou, zamícháme a necháme stranou odležet.

Kachnu vykostíme, zevnitř osolíme, naplníme nádivkou a zabalíme do původního tvaru.

TIP: Jak vykostit drůbež naleznete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Naplněnou kachnu otočíme na břicho, tvar upevníme pruhem alobalu, osolíme, okmínujeme, přendáme do pekáče a podlijeme vodou. Kosti nasekáme na menší kusy a pečeme společně s kachnou. Pečeme asi 2 hodiny při 160 °C. Posledních 15-20 minut sundáme alobalový kroužek a dopečeme dozlatova při 200 °C.

Po upečení kachnu vyndáme a před porcováním necháme trochu zchladnout.

Na vypečeném sádle z kachny orestujeme dozlatova jednu cibuli nasekanou najemno, zaprášíme moukou, krátce restujeme a přidáme výpek z kachny i s kostmi. Vaříme do požadované hustoty a hotovou omáčku scedíme přes kovové sítko.

Příloha:

Červenou cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme na sádle vypečeném z kachny, zasypeme cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Podlijeme vínem, přidáme syrovou řepu nakrájenou na nudličky, skořici, kmín a dusíme do poloměkka. Nakonec řepné zelí zahustíme škrobem rozmíchaným ve studené vodě.

Servírování:

Kachnu naporcujeme na 4-6 porcí, které servírujeme společně s řepným zelím, vídeňskou cibulkou a lístky petržele. Omáčku podáváme v mističce zvlášť.

TIP: Jak připravit vídeňskou cibulku se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.