Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Pohanku uvaříme dle návodu.
Jednu cibuli nakrájíme najemno a orestujeme dosklovata v rozpálené pánvi s máslem. Mezitím si do misky připravíme nakrájenou housku, přidáme vařenou pohanku, najemno nasekanou petržel, vejce a promícháme. Dochutíme pepřem, solí, orestovanou cibulkou, zamícháme a necháme stranou odležet.
Kachnu vykostíme, zevnitř osolíme, naplníme nádivkou a zabalíme do původního tvaru.
TIP: Jak vykostit drůbež naleznete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Naplněnou kachnu otočíme na břicho, tvar upevníme pruhem alobalu, osolíme, okmínujeme, přendáme do pekáče a podlijeme vodou. Kosti nasekáme na menší kusy a pečeme společně s kachnou. Pečeme asi 2 hodiny při 160 °C. Posledních 15-20 minut sundáme alobalový kroužek a dopečeme dozlatova při 200 °C.
Po upečení kachnu vyndáme a před porcováním necháme trochu zchladnout.
Na vypečeném sádle z kachny orestujeme dozlatova jednu cibuli nasekanou najemno, zaprášíme moukou, krátce restujeme a přidáme výpek z kachny i s kostmi. Vaříme do požadované hustoty a hotovou omáčku scedíme přes kovové sítko.
Červenou cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme na sádle vypečeném z kachny, zasypeme cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Podlijeme vínem, přidáme syrovou řepu nakrájenou na nudličky, skořici, kmín a dusíme do poloměkka. Nakonec řepné zelí zahustíme škrobem rozmíchaným ve studené vodě.
Kachnu naporcujeme na 4-6 porcí, které servírujeme společně s řepným zelím, vídeňskou cibulkou a lístky petržele. Omáčku podáváme v mističce zvlášť.
TIP: Jak připravit vídeňskou cibulku se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.