Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Jsou lidé, kteří si restovaná játra nemohou vynachválit a s tímto receptem se mezi ně dozajista přidáte i vy! Šéfkuchař Roman Paulus připravil návod na vepřová játra s hořčičnou omáčkou. Dozvíte se, jak játra správně orestovat, aby neztvrdla, i to, proč se říká, že je nejlepší je solit až na konci. Použít můžete stejně jako Roman Paulus játra vepřová, ale pochutnáte si i na drůbežích a obzvláště na telecích! Kromě jater se naučíte i připravit omáčku s hrubozrnnou hořčicí a jablečným octem. Jako příloha se nejvíc hodí quinoa s bulgurem, ale zabodujete i s hranolkami, nejlépe domácími.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 740 kJ / 656 kcal
Bílkoviny
39,60 g
Tuky
31,60 g
Vláknina
6,60 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
47,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci rozpustíme lžíci másla a přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a kořenovou zeleninu (petržel, mrkev, celer). Krátce orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme směs bulguru s quinoou rovnou z pytlíku. Krátce zarestujeme a podlijeme vývarem. Přivedeme k varu, stáhneme na malý plamen, přiklopíme pokličkou a necháme 10 minut dojít, aby zelenina zůstala křupavá. Nakonec vmícháme sekanou listovou petržel.
02.Očištěná játra opepříme, lehce pomoučníme a prudce opečeme v rozehřátém přepuštěném másle z obou stran (asi 1 minutu z každé strany).
Jak připravit přepuštěné máslo se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Vyndáme z pánve a na výpeku se lžící másla orestujeme najemno nakrájenou šalotku dozlatova. Ochutíme hořčicí a octem, který necháme vyvařit. Pak zalijeme vývarem, krátce povaříme a játra vložíme zpět do omáčky, kde je na mírném plameni dusíme doměkka asi 4 minuty. Dáváme pozor, aby nebyla převařená.
04.Ke konci omáčku osolíme a vmícháme do ní lžíci másla.
05.Doprostřed talíře nandáme štědrou porci zeleninové směsi s bulgurem, na kterou položíme játra a přelijeme hořčičnou omáčkou. Nakonec ozdobíme vídeňskou cibulkou a snítkou listové petržele.
Jak připravit vídeňskou cibulku se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT