Příloha:
V hrnci rozpustíme lžíci másla a přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a kořenovou zeleninu (petržel, mrkev, celer). Krátce orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme směs bulguru s quinoou rovnou z pytlíku. Krátce zarestujeme a podlijeme vývarem. Přivedeme k varu, stáhneme na malý plamen, přiklopíme pokličkou a necháme 10 minut dojít, aby zelenina zůstala křupavá. Nakonec vmícháme sekanou listovou petržel.
Játra:
Očištěná játra opepříme, lehce pomoučníme a prudce opečeme v rozehřátém přepuštěném másle z obou stran (asi 1 minutu z každé strany).
Tip: Jak připravit přepuštěné máslo se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vyndáme z pánve a na výpeku se lžící másla orestujeme najemno nakrájenou šalotku dozlatova. Ochutíme hořčicí a octem, který necháme vyvařit. Pak zalijeme vývarem, krátce povaříme a játra vložíme zpět do omáčky, kde je na mírném plameni dusíme doměkka asi 4 minuty. Dáváme pozor, aby nebyla převařená.
Ke konci omáčku osolíme a vmícháme do ní lžíci másla.
Servírování:
Doprostřed talíře nandáme štědrou porci zeleninové směsi s bulgurem, na kterou položíme játra a přelijeme hořčičnou omáčkou. Nakonec ozdobíme vídeňskou cibulkou a snítkou listové petržele.
Tip: Jak připravit vídeňskou cibulku se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.