Salát z červeného zelí
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká, Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte tip na originální salát, který skvěle doplní třeba pečené maso? Zkuste salát z červeného zelí plný chutí. Jablko a brusinky dodají salátu sladkou chuť, křen naopak trochu pikantnosti.


Tagy

Suroviny

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g červené zelí
  • sůl
  • kmín celý
  • 1 × lžíce brusinková zavařenina
  • 1 × jablko
  • 1 × lžička křenová pasta
  • 1 × lžíce jablečný ocet
  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej

Orientační nutriční hodnoty

Energie

577 kJ / 138 kcal

Bílkoviny

1,90 g

Tuky

7,30 g

Vláknina

3,90 g

Sůl

0,04 g

Sacharidy

18,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Zelí nakrouháme, nasolíme, přidáme kmín a 3–4 minuty zpracováváme rukama. 

02.Dochutíme brusinkovou zavařeninou, jablkem, které jsme předtím oloupali, zbavili jádřince a nastrouhali, dále křenem, jablečným octem a olivovým olejem a promícháme. 

Brusinkovou zavařeninu si můžete připravit podle receptu Kulinářské akademie Lidlu. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo