Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Špenát lze podávat na mnoho způsobů. Čerstvý je možné použít jako základ pesta nebo zeleninových salátů. Je to také skvělá příloha k pečenému masu i jemné rybě a hodí se rovněž do těstovin nebo lasagní. Roman Paulus pro vás připravil recept na lahodný krémový špenát se smetanou, který musíte vyzkoušet.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 191 kJ / 284 kcal
Bílkoviny
5,50 g
Tuky
24,20 g
Vláknina
2,20 g
Sůl
1,00 g
Sacharidy
13,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Na rozpuštěném másle orestujte cibuli nakrájenou na větší kusy a česnek na plátky (asi 4 – 5 minut). Přidejte hladkou mouku, asi po 1 minutě přilijte mléko a smetanu a nechte provářet asi 10 minut. Přidejte vyždímaný špenát a rozmixujte. Osolte, můžete opepřit a ochutit muškátovým oříškem a opět rozmixujte na hladký krém.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT