Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Špekové knedlíky

Knedlíky s anglickou slaninou a cibulkou, jejichž základ tvoří pečivo, patří k těm nejsnadnějším druhům knedlíku. Můžet z nich vytvořit malé knedlíčky, které obohatí Vaši polévku, větší, jež se hodí ke guláši a ty největší jako hlavní chod s různými omáčkami. Všechny suroviny nutné k přípravě špekových knedlíků určitě máte doma, takže na nic nečekejte a začněte vařit.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Špekové knedlíky

  • 260 g bílé pečivo (housky)
  • sůl
  • 1 × hrst listová petržel
  • 2 × vejce "M"
  • 100 g anglická slanina
  • 2 × menší cibule
  • 100 ml čerstvé mléko (1,5 % tuku)
  • 100 g hrubá mouka

POSTUP

Housky nakrájejte na kostičky, osolte, přidejte nasekanou listovou petržel a vejce. V pánvi orestujte slaninu nakrájenou na kostičky, po chvíli přidejte cibuli nakrájenou najemno a přilijte mléko. Nechte krátce probublat, přidejte k housce a zamíchejte. Přisypte mouku, dobře propracujte a nechte asi 10 minut odstát. Poté vytvářejte namočenýma rukama kulaté knedlíky, které vložte do vroucí osolené vody. Vařte podle velikosti 10 – 15 minut.

Tip: 1 dávka špekových knedlíků = 10 knedlíků = 4 porce.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 442 kcal, 15 g bílkovin, 62 g sacharidů, 14 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.