Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Čerstvou husu omyjeme, osušíme a naporcujeme (rozpůlíme, rozčtvrtíme). Křidla, ořezy a zbytky skeletu můžeme použít na vývar. Části husy vložíme do pekáče s vyšším okrajem, osolíme ze všech stran, přidáme oloupaný, na kousky nakrájený zázvor a rozpůlený neoloupaný česnek. Takto marinujeme v lednici asi 12 hodin. Poté kousky husy dobře omyjeme. Vrátíme zpět do pekáče a přidáme tolik oleje, aby byly celé ponořené. Pekáč překryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 110 °C asi 5-6 hodin. Vyjmeme z trouby, části husy vykostíme, maso přendáme na nízký pekáč a pečeme v troubě nastavené na gril při 250 °C asi 15-20 minut.
V pánvi osmahneme na kousky nakrájenou slaninu. Po chvíli přidáme i najemno nakrájenou 1 cibuli. Restujeme dozlatova. Mezitím nakrájíme rohlíky na kostičky, vložíme do mísy a přidáme vejce, sůl, pepř a mléko. Přimícháme najemno nasekanou petrželku a slaninu s cibulí. Nakonec přidáme mouku a důkladně promícháme. Těsto necháme chvíli odležet. Rukama namočenýma do vody vytvoříme kulaté knedlíky, které uvaříme ve vroucí osolené vodě. Po 10 minutách knedlíky otočíme a během 5 minut dovaříme. V pánvi s rozehřátým olejem osmahneme najemno nakrájenou cibuli a vložíme do ní uvařené knedlíky.
Porci masa servírujeme na mělkém talíři spolu se dvěma špekovými knedlíky přelitými omastkem s cibulí.