Z hovězího masa, kostí, kořenové zeleniny a divokého koření připravíme vývar. Hotový scedíme a uchováme maso a čistý vývar.
Tip: Jak připravit ten nejlepší hovězí vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Brambory uvaříme v osolené vodě s půlkou lžičky kmínu. Hotové scedíme a dáme stranou.
Sádlo v hrnci rozpustíme a dokřupava vypečeme na kousky nakrájenou klobásu. Přidáme posekanou cibuli, zbytek kmínu, bobkové listy a restujeme dosklovata.
Zaprášíme moukou a po krátkém orestování i mletou paprikou. Zalijeme připraveným vývarem a přidáme zelí. Vaříme doměkka.
Tip: Pokud má zelí dlouhá vlákna, můžete ho lehce pokrájet, aby se polévka snadněji nabírala.
Do téměř hotové polévky přidáme uvařené brambory i s trochou vody, ochutíme sekaným tymiánem, solí a pepřem. Zjemníme smetanou na vaření a doplníme kousky pokrájeného masa z vývaru.
Podáváme s chlebem, lžící zakysané smetany a sekanou petrželkou.
Tip: Upečte k polévce vlastní domácí pečivo. Nejlépe snadný bramborový chléb ze zámku podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez chleba): 382 kcal, 27 g bílkovin, 13 g sacharidů, 25 g tuků.