Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Neexistuje snad nikdo, kdo by ještě nevyzkoušel tradiční bramborovou kaši. Už jste si ale někdy pochutnali na bramborovo-celerovém pyré? Celerovou kaši připravíte snadno podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který ji použil jako přílohu ke smaženému sumečkovi. Toho stačí jednoduše naporcovat a obalit v klasickém trojobalu jen s tím rozdílem, že ke strouhance nasypete voňavou pažitku. Zatímco se bude ryba smažit, v klidu si dokončíte kaši s máslem a co nevidět můžete podávat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 969 kJ / 1 427 kcal
Bílkoviny
51,20 g
Tuky
84,80 g
Vláknina
9,50 g
Sůl
1,95 g
Sacharidy
112,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Celer a brambory očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do vroucí osolené vody. Zakryjeme pokličkou a vaříme, dokud brambory nezměknou. Zeleninu scedíme, přidáme rozpuštěné máslo a rozmixujeme mixérem na pyré.
02.Sumečka nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v trojobale (nejprve v mouce, následně v rozšlehaném vejci, a nakonec ve strouhance smíchané s nasekanou pažitkou). Rybu usmažíme v pánvi s rozehřátým rostlinným olejem dozlatova. Zlatavou přendáme na kuchyňskou papírovou utěrku, aby okapal přebytečný olej.
03.Omytou a osušenou rukolu ochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Smaženého sumečka podáváme s bramborovo-celerovou kaší, měsíčky citronu a rukolovým salátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT