Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Smažený sumeček s bramborovo-celerovou kaší a rukolovým salátem

Neexistuje snad nikdo, kdo by ještě nevyzkoušel tradiční bramborovou kaši. Už jste si ale někdy pochutnali na bramborovo-celerovém pyré? Celerovou kaši připravíte snadno podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který ji použil jako přílohu ke smaženému sumečkovi. Toho stačí jednoduše naporcovat a obalit v klasickém trojobalu jen s tím rozdílem, že ke strouhance nasypete voňavou pažitku. Zatímco se bude ryba smažit, v klidu si dokončíte kaši s máslem a co nevidět můžete podávat!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g celer
  • 300 g brambory
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 300 g sumeček africký (filety)
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 100 g hladká mouka Belbake
  • 2 × vejce „M“
  • 100 g strouhanka Belbake
  • 1 × hrst čerstvá pažitka
  • rostlinný olej Vita D´or
  • 100 g máslo Pilos
  • 1 × citron
  • 1 × hrst čerstvá rukola
  • olivový olej Primadonna

POSTUP

Celer a brambory očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do vroucí osolené vody. Zakryjeme pokličkou a vaříme, dokud brambory nezměknou. Zeleninu scedíme, přidáme rozpuštěné máslo a rozmixujeme mixérem na pyré.

Sumečka nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v trojobale (nejprve v mouce, následně v rozšlehaném vejci, a nakonec ve strouhance smíchané s nasekanou pažitkou). Rybu usmažíme v pánvi s rozehřátým rostlinným olejem dozlatova. Zlatavou přendáme na kuchyňskou papírovou utěrku, aby okapal přebytečný olej.

Omytou a osušenou rukolu ochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Smaženého sumečka podáváme s bramborovo-celerovou kaší, měsíčky citronu a rukolovým salátem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.