Smažený sumeček s bramborovo-celerovou kaší a rukolovým salátem

play Přehrát video recept
Smažený sumeček s bramborovo-celerovou kaší a rukolovým salátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Neexistuje snad nikdo, kdo by ještě nevyzkoušel tradiční bramborovou kaši. Už jste si ale někdy pochutnali na bramborovo-celerovém pyré? Celerovou kaši připravíte snadno podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který ji použil jako přílohu ke smaženému sumečkovi. Toho stačí jednoduše naporcovat a obalit v klasickém trojobalu jen s tím rozdílem, že ke strouhance nasypete voňavou pažitku. Zatímco se bude ryba smažit, v klidu si dokončíte kaši s máslem a co nevidět můžete podávat!

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g celer
  • 300 g brambory
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 300 g sumeček africký (filety)
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 100 g hladká mouka Belbake
  • 2 × vejce „M“
  • 100 g strouhanka Belbake
  • 1 × hrst čerstvá pažitka
  • rostlinný olej Vita D´or
  • 100 g máslo Pilos
  • 1 × citron
  • 1 × hrst čerstvá rukola
  • olivový olej Primadonna

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 969 kJ / 1 427 kcal

Bílkoviny

51,20 g

Tuky

84,80 g

Vláknina

9,50 g

Sůl

1,95 g

Sacharidy

112,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Celer a brambory očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do vroucí osolené vody. Zakryjeme pokličkou a vaříme, dokud brambory nezměknou. Zeleninu scedíme, přidáme rozpuštěné máslo a rozmixujeme mixérem na pyré.

02.Sumečka nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v trojobale (nejprve v mouce, následně v rozšlehaném vejci, a nakonec ve strouhance smíchané s nasekanou pažitkou). Rybu usmažíme v pánvi s rozehřátým rostlinným olejem dozlatova. Zlatavou přendáme na kuchyňskou papírovou utěrku, aby okapal přebytečný olej.

03.Omytou a osušenou rukolu ochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Smaženého sumečka podáváme s bramborovo-celerovou kaší, měsíčky citronu a rukolovým salátem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo