Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Kaše ze sladkých brambor

Co připravit ze sladkých brambor neboli batátů? Uvařte si jemnou batátovou kaši, skvělou krémovou přílohu ke zvěřině nebo krůtím prsům. Jak na to, vám ukáže Roman Paulus v receptu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se i tip na tajnou ingredienci pro dokonalou chuť a návod na velmi snadnou přípravu. Kaše ze sladkých brambor vás okouzlí a díky nezvyklé chuti se skvěle hodí i pro děti. Zkuste ji ještě dnes!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na kaši ze sladkých brambor

  • sůl
  • 700 g sladkých brambor
  • 30 g másla
  • 80 ml smetany (33 % tuku)
  • 80 ml pomerančové šťávy
  • mixér
  • kovové sítko

POSTUP

Sladké brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit v lehce osolené vodě do měkka. Po uvaření scedíme a přendáme do mixéru. Osolíme, přidáme máslo, ohřátou smetanu, převařenou pomerančovou šťávu a rozmixujeme.

Pokud se brambory špatně mixují, přidejte pomerančový džus a smetanu.

Hotovou kaši podáváme jako přílohu ke zvěřině nebo krůtímu prsu, s těmi chutná nejlépe ;-)

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.