Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Pečený králík s batáty, bylinkami a citronem

Pečený králík je výborný sváteční oběd, s jehož přípravou nestrávíte mnoho času a ani neušpiníte spoustu nádobí! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na králíka pečeného na bílém víně. Zjistíte, jak králíka naporcovat a ochutit bylinkami a česnekem. Zatímco se bude péct, můžete nakrájet zeleninu – batáty a rajčata – kterou stačí nakonec přidat do trouby ke králíkovi a zakápnout citronem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g kuchaný králík bez hlavy
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 200 ml bílé suché víno
  • čerstvá šalvěj
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvý tymián
  • 6 × stroužek česnek
  • 2 × batáty
  • 4 × rajčata
  • 1,5 × citron
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • čerstvá rukola

POSTUP

Králíka naporcujeme, přendáme na plech a ochutíme solí a pepřem. 

Tip: Podrobné video, jak naporcovat králíka najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Polijeme olejem, podlijeme vínem a posypeme nasekanými bylinkami (šalvějí, rozmarýnem a tymiánem). Přidáme celé stroužky česneku a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 30 minut. 

V míse promícháme batáty nakrájené na měsíčky s olejem, solí a pepřem. Přihodíme rajčata překrojená na poloviny a kolečka citronu. Přisypeme bylinky (šalvěj, tymián a rozmarýn). Osolíme, opepříme, zastříkneme olejem a zlehka promícháme.

Po 30 minutách pečení králíka na plech přidáme připravenou zeleninu a pečeme dalších 60 minut, do změknutí masa.

Rukolu osolíme, opepříme a pokapeme olejem a šťávou z citronu.  

Pečeného králíka servírujeme se sladkými brambory, rajčaty a rukolou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.