Králíka naporcujeme, přendáme na plech a ochutíme solí a pepřem.
Tip: Podrobné video, jak naporcovat králíka najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Polijeme olejem, podlijeme vínem a posypeme nasekanými bylinkami (šalvějí, rozmarýnem a tymiánem). Přidáme celé stroužky česneku a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 30 minut.
V míse promícháme batáty nakrájené na měsíčky s olejem, solí a pepřem. Přihodíme rajčata překrojená na poloviny a kolečka citronu. Přisypeme bylinky (šalvěj, tymián a rozmarýn). Osolíme, opepříme, zastříkneme olejem a zlehka promícháme.
Po 30 minutách pečení králíka na plech přidáme připravenou zeleninu a pečeme dalších 60 minut, do změknutí masa.
Rukolu osolíme, opepříme a pokapeme olejem a šťávou z citronu.
Pečeného králíka servírujeme se sladkými brambory, rajčaty a rukolou.