Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hrnci přivedeme k varu vodu s máslem, ochutíme špetkou soli, pepřem, čerstvě strouhaným muškátovým oříškem a podle chuti i mletým chilli. Do vroucí směsi nasypeme mouku a vzniklé těsto takzvaně „odpálíme“ od hrnce. Následně ho přendáme do kuchyňského robotu, krátce propracujeme a vlijeme 4 celá vejce. Po krátkém zapracování přidáme nastrouhaných 80 g cheddaru a strouhaný sýr s modrou plísní.
Tip: Podrobné video ohledně odpalovaného těsta (a zdobných labutí) najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Jednolité těsto přendáme do cukrářského sáčku a nastříkáme na plech s pečicím papírem malé hrudky. Dodržujeme dostatečný odstup mezi jednotlivými kousky, jelikož při pečení hodně nabydou. Každý kousek potřeme rozšlehaným vejcem a přikryjeme plátkem cheddaru.
Pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C 15–18 minut. Troubu dříve neotvíráme, aby nám těsto nesplasklo.