Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Medovo-kokosové pracny

Klasické pracny nebo tlapky (podle toho, jak jim říkáte) se nejčastěji připravují z kakaového těsta, ale pokud si chcete letošní Vánoce trošku ozvláštnit, vyzkoušejte tento recept šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten upekl pracny ze světlého těsta, do kterého kromě základních surovin patří i citronová šťáva, strouhaný kokos a troška medu. Až si těsto řádně odpočine v lednici, stačí ho naplnit do formiček, upéct a výsledné cukroví (bez uždibování!) obalit v moučkovém cukru.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 180 g máslo
  • 120 g strouhaný kokos
  • 75 g krupicový cukr
  • 270 g hladká mouka
  • 1,5 × lžička citronová šťáva
  • 1,5 × lžička med
  • na vymazání sádlo (nebo přepuštěné máslo)
  • 1 × vanilkový cukr
  • 50 g moučkový cukr

POSTUP

Do mísy nandáme změklé máslo, kokos, cukr, mouku, citronovou šťávu a med. Pomocí kuchyňského robotu připravíme drobivé těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici odležet alespoň 2 hodiny (ideálně přes noc).

Druhý den sádlem vymažeme čisté formičky na pracny a do každé nandáme trochu těsta.

Tip: Některé formičky vyžadují vymazání a jiné potřebují být naopak úplně čisté. Vyzkoušejte, jak vaše formičky fungují nejlépe, aby se daly dobře vyklopit.

Formičky s těstem nandáme na plech a pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C asi 15 minut dozlatova na program horkovzduch.

Upečené pracny necháme krátce vychladnout a ještě teplé jej obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Pracny pečeme 4 týdny před Vánoci, skladujeme uzavřeném boxu v chladu a temnu a spotřebujeme do 5–6 týdnů. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU