Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Čočku zalijeme vodou tak, aby byla ponořená a necháme 2 hodiny odstát.
Na rozpuštěném sádle orestujeme nakrájenou klobásu, postupně přidáme na kousky nakrájenou mrkev, celer a petržel, najemno nasekanou cibuli, česnek a restujeme na středním plameni 5-10 minut.
Ochutíme rajčatovým protlakem, celý bobkovým listem a mletou paprikou dle chuti (sladkou, pálivou, nebo mix). Krátce orestujeme, doplníme namočenou čočkou, podlijeme vývarem a vaříme 15-20 minut.
Tip: Vývar můžete použít i z jiného masa. Jak si domácí vývar připravit zjistíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
Před koncem zahustíme tmavou máslovou jíškou a dovaříme dokud nebude čočka měkká. Hotovou polévku osolíme a opepříme.
Tip: Jak si připravit máslovou jíšku zjistíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu.
Na talíři ozdobíme sekanou petrželí nebo pažitkou a podáváme s krajícem chleba.