Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Vánoční hrachová polévka s uzeným tofu

Poctivou hrachovou polévku by měl mít ve svém repertoáru každý správný kuchař. Roman Paulus proto natočil video recept na variaci klasické vánoční hrachové polévky, která se podává s cizrnou a uzeným tofu. Je tedy naprosto skvělá i pro vegetariány a vegany. Naučíte se, jak připravit základ z česneku, cibule a kořenové zeleniny i jak polévku správně rozmixovat nebo jak dlouho musíte předtím hrách namáčet. Nakonec si budete moct pochutnat na skvělé husté polévce, která poslouží i jako syté hlavní jídlo.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 150 g žlutý hrách Campo Largo
  • 100 ml bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 4 × stroužek česnek
  • 1 × cibule
  • 30 g mrkev
  • 35 g petržel
  • 35 g celer
  • 500 ml zeleninový vývar
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × bio citron (kůra)
  • 100 g celá vařená cizrna
  • 180 g uzené tofu Vemondo
  • lahůdková cibulka                                  
  • chlebové krutonky
  • 50 g listová petržel
  • 50 g slunečnicový olej Vita

POSTUP

Hrách zalijeme vodou tak, aby byl těsně ponořený a 24 hodin necháme odstát.

V 50 ml rozpáleného olivového oleje orestujeme najemno nakrájený česnek, cibuli a na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme předem namočený hrách i s vodou, následně vývar a vaříme do měkka asi 25 minut.
Uvařený hrách osolíme, opepříme, ochutíme citronovou kůrou, 50 ml olivového oleje a rozmixujeme.

Na talíř nandáme trochu vařené cizrny, na kostičky nakrájené tofu, na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku a zalijeme uvařenou polévkou. Dozdobíme chlebovými krutonky a petrželkovým olejem (slunečnicový olej a petržel společně rozmixujeme najemno a scedíme).

Jak připravit chlebové krutonky?

Ideálně den starý chléb nakrájíme na kostky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme česnek dle chuti, pečivo, osolíme, opepříme a opečeme dozlatova. Ke konci opékání přidáme nasekanou listovou petržel.

Tip: Více o krutoncích do polévky zjistíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.