Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Hrách zalijeme vodou tak, aby byl těsně ponořený a 24 hodin necháme odstát.
V 50 ml rozpáleného olivového oleje orestujeme najemno nakrájený česnek, cibuli a na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme předem namočený hrách i s vodou, následně vývar a vaříme do měkka asi 25 minut.
Uvařený hrách osolíme, opepříme, ochutíme citronovou kůrou, 50 ml olivového oleje a rozmixujeme.
Na talíř nandáme trochu vařené cizrny, na kostičky nakrájené tofu, na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku a zalijeme uvařenou polévkou. Dozdobíme chlebovými krutonky a petrželkovým olejem (slunečnicový olej a petržel společně rozmixujeme najemno a scedíme).
Ideálně den starý chléb nakrájíme na kostky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme česnek dle chuti, pečivo, osolíme, opepříme a opečeme dozlatova. Ke konci opékání přidáme nasekanou listovou petržel.
Tip: Více o krutoncích do polévky zjistíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.