Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z bobkových listů, celého pepře, nového koření, kmínu a sušených hub připravíme 300 ml vývaru.
Ze dvou lžic másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou necháme vychladnout. Podlijeme vroucím kuřecím vývarem, rozmícháme, přidáme houbový vývar, ochutíme cukrem, solí a octem a necháme povařit 15-20 minut.
Do základu přidáme zakysanou smetanu, ještě jednou krátce provaříme. Hotovou kulajdu dochutíme podle potřeby.
V rozpálené pánvi na másle orestujeme čerstvé lišky, osolíme, opepříme, přidáme vařené a nakrájené brambory a zasypeme nasekaným koprem.
TIP: Namísto lišek můžete použít i čerstvé houby nasbírané v lese.
Do talíře nandáme orestované houby s bramborami a koprem, na ně položíme pošírované vejce, ozdobíme čerstvým koprem a zalijeme kulajdou.
TIP: Jak připravit pošírované vejce se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.