Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Kulajda

Máte rádi kyselo? Tak to vám jistě zachutná i tradiční česká kulajda podle Romana Pauluse. Sladkokyselá krémová polévka z čerstvých hub a kopru, zjemněná smetanou a doplněná o orestované brambory, se rychle dostane na seznam vašich oblíbených rodinných receptů. Jednoduchý a rychlý návod na kulajdu najdete v Kulinářské akademii Lidlu a rovnou se můžete těšit i na tipy, jak kopr v kulajdě udržet zelený, jaké houby se do ní nejlépe hodí a jak na to, aby se kulajda nesrazila. Vyzkoušejte náš nejlepší recept na kulajdu ještě dnes!


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

POSTUP

Z bobkových listů, celého pepře, nového koření, kmínu a sušených hub připravíme 300 ml vývaru.

Ze dvou lžic másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou necháme vychladnout. Podlijeme vroucím kuřecím vývarem, rozmícháme, přidáme houbový vývar, ochutíme cukrem, solí a octem a necháme povařit 15-20 minut.

Do základu přidáme zakysanou smetanu, ještě jednou krátce provaříme. Hotovou kulajdu dochutíme podle potřeby.

V rozpálené pánvi na másle orestujeme čerstvé lišky, osolíme, opepříme, přidáme vařené a nakrájené brambory a zasypeme nasekaným koprem.

TIP: Namísto lišek můžete použít i čerstvé houby nasbírané v lese.

Do talíře nandáme orestované houby s bramborami a koprem, na ně položíme pošírované vejce, ozdobíme čerstvým koprem a zalijeme kulajdou.

TIP: Jak připravit pošírované vejce se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU