Roman Paulus
Doba přípravy10 min.

Pošírované vejce

Uprostřed tuhého bílku najdete lahodný tekutý žloutek, který se po rozkrojení krásně rozteče. Mnoho lidí má pocit, že příprava takového vejce je úkol pro zkušené kuchaře na hranici s černou magií. Roman Paulus Vám dokáže, že to tak vůbec není! Příprava vynikajícího pošírovaného vejce Vám zabere jenom pár minut. Když budete poslouchat jeho rady, určitě se Vám povede. Uprostřed tuhého bílku najdete lahodný tekutý žloutek, který se po rozkrojení krásně rozteče. Mnoho lidí má pocit, že příprava takového vejce je úkol pro zkušené kuchaře na hranici s černou magií. Roman Paulus Vám dokáže, že to tak vůbec není! Příprava vynikajícího pošírovaného vejce Vám zabere jenom pár minut. Když budete poslouchat jeho rady, určitě se Vám povede.  
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 l voda
  • 50 ml ocet

POSTUP


V malém hrnci přivedeme k varu asi 1 l vody asi 50 ml octa. Vejce vyklepneme do misky.

Jakmile se voda začne lehce vařit, doprostřed opatrně vlijeme celé vejce a pár vteřin počkáme. Jakmile okraje zbělají, vidličkou vejce přetočíme, aby se bílek rovnoměrně zatáhl kolem žloutku. Vaříme mírným varem asi 3 minuty.

Vyndáme děrovanou naběračkou a ihned podáváme. Žloutek by měl zůstat tekutý.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.