Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Připravíme holandskou omáčku podle videa Kulinářské akademie Lidlu zde.
V rozehřáté pánvi s máslem osmahneme šalotku, po chvilce přidáme čerstvý listový špenát a osolíme. Krátce promícháme a přendáme na papírovou utěrku okapat.
Vejce rozklepneme do hrnce s vroucí vodou a trochou octa. Vaříme asi 3,5 minuty a v půlce vaření vidličkou či pinzetou otočíme.
Muffiny vodorovně rozkrojíme a opečeme nasucho v rozpálené pánvi.
Avokádo oloupeme na nakrájíme na kostičky.
Tip: Podrobná videa na přípravu pošírovaných/zastřených vajec a domácích anglických muffinů najdete v Kulinářské akademii Lidlu.
Na rozpečenou půlku muffinu nandáme orestovaný špenát, pošírované vejce a zalijeme lžící holandské omáčky.
Na rozpečenou půlku muffinu dáme šunku, pošírované vejce a zalijeme lžící holandské omáčky.
Na rozpečenou půlku muffinu dáme plátek uzeného lososa, pošírované vejce a zalijeme lžící holandské omáčky.
Do skleničky nandáme kostky avokáda, osolíme, zakryjeme pošírovaným vejcem a zalijeme dvěma lžícemi holandské omáčky. Podáváme s rozpečeným anglickým muffinem a lžičkou.