Pošírované vejce, nebo také ztracené či zastřené. Mnoho lidí má pocit, že příprava takového vejce je úkol pro zkušené kuchaře. Roman Paulus vám dokáže, že to tak vůbec není!
Pošírované vejce, nebo také ztracené či zastřené. Mnoho lidí má pocit, že příprava takového vejce je úkol pro zkušené kuchaře. Roman Paulus vám dokáže, že to tak vůbec není!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. V malém hrnci přivedeme k varu asi 1 l vody a asi 50 ml octa.
2. Vejce vyklepneme do misky.
3. Když začne voda lehce vřít, vlijeme doprostřed opatrně celé vejce a pár vteřin počkáme. Jakmile okraje zbělají, vidličkou vejce přetočíme, aby se bílek rovnoměrně zatáhl kolem žloutku. Vaříme mírným varem asi 3 minuty.
Tip: Můžete vyzkoušet také vír! Pomocí lžíce nebo metličky vytvořte ve vodě jemný vír. Vejce opatrně vložte doprostřed víru. Ten pomůže bílku obalit žloutek.
4. Vyndáme děrovanou naběračkou a ihned podáváme. Žloutek by měl zůstat tekutý, aby se po rozkrojení krásně roztekl.