Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

English muffin - Anglické muffiny

Vybaví se vám pod pojmem muffin malé sladké bochánky? Nenechte se zmást! Pravý english muffin – anglický muffin je slané snídaňové pečivo s křupavou kůrkou, které se výborně hodí na různé sendviče nebo vejce benedikt. Jak na něj ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Prozradí osvědčený recept na anglické muffiny, jak je správně upéct a dokonce i tajný trik, jak je udělat ještě vláčnější. Zapomeňte na müsli a chleba s marmeládou a připravte si o víkendu křupavou snídani s domácím pečivem.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 30 g másla
  • 240 ml plnotučného mléka
  • 330 g hladké mouky
  • 1 polév. lž. cukru
  • sůl
  • 20 g droždí
  • 1 vejce „M“
  • polenta
  • váleček
  • pečicí plech
  • pečicí papír
  • kuchyňský robot
  • stěrka

POSTUP

Máslo rozpustíme, přidáme k němu mléko, vypneme plamen a necháme ohřát. Mouku smícháme s cukrem, solí a rozdrobeným droždím. Přidáme vejce, vlažné mléko s máslem a zpracujeme do hladkého těsta.

Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme nakynout na teplém místě do zdvojnásobení.

Tip: Těsto můžete nechat kynout přes noc v lednici, aby bylo vláčnější.

Poté prohněteme a vyválíme na 1 - 1,5 cm tlustý plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Vykrájená kolečka položíme na plech, který jsme posypali polentou a necháme znovu nakynout na teplém místě.

Pečeme v pánvi na sucho při mírné teplotě z obou stran podle tloušťky 8-10 minut z každé strany.

Tip: English muffin využijete zejména na snídaňové sendviče, jako je například ten s vejcem benedikt.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU