Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Holandská omáčka

Holandská omáčka má pověst náročné na přípravu. Roman Paulus Vám dokáže, že to není pravda! Stačí pár žloutků, bílé víno, šťáva z citrónu, sůl, pepř a rozpuštěné máslo. A jak ji připravit? Podívejte se na video a bude Vám vše hned jasné!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Recept na přípravu holandské omáčky

  • 150 ml suchého bílého vína
  • 3 kuličky celého pepře
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 ks cibule
  • 2 žloutky
  • 100 ml přepuštěného másla
  • 1 citronu (šťáva)

POSTUP

Z bílého vína, kuliček celého pepře, bobkových listů a ½ nadrobno nasekané cibule připravíme v rendlíku redukci (měla by se zredukovat na ⅓ původního množství). Scedíme a necháme trochu vychladnout.

V míse vyšleháme žloutky s vychladlou redukcí. Mísu přeložíme nad páru a žloutky vyšleháme do husté pěny. Stáhneme z ohně a za stálého šlehání postupně přiléváme přepuštěné máslo (mělo by mít stejnou teplotu jako vyšlehané žloutky). Ochutíme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU