Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Pěna z holandské omáčky

Holandská omáčka je velice jemná, nadýchaná a její chuť skvěle doplňuje jak masa a ryby, tak zeleninu. Podívejte se na trik Romana Pauluse, jak připravit holandskou omáčku a servírovat ji jako pěnu. Její chuť pak bude ještě jemnější a zároveň poslouží i jako ozdoba na talíři.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pěna z holandské omáčky

  • 2 × žloutky
  • 50 ml suchého bílého vína
  • sůl
  • 100 ml přepuštěného másla
  • citronu (šťáva)

POSTUP

Žloutky vložíme do mísy, přilijeme víno, osolíme a šleháme nad vodní lázní do husté pěny. Za stálého šlehání postupně přiléváme přepuštěné máslo a dochutíme citronovou šťávou. Naplníme do sifonové láhve, vložíme 2 bombičky a servírujeme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.