Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Béarnská omáčka

Základem béarnské omáčky je omáčka holandská, která je navíc ochucena čerstvým estragonem. Tato omáčka s jemným citronovým aroma zvýrazní chuť grilovaného masa, zvláště hovězích steaků a také ryb. Připravte ji ke společnému grilování a zaručujeme Vám, že každý z hostů bude nadšený a okamžitě zmizí ze stolu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Beárnská omáčka

  • sůl
  • šťáva z ½ citronu
  • 2 bobkové listy
  • 1 a ½ šalotky
  • čerstvý estragon
  • pepř
  • 2 žloutky
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 3 kuličky celého pepře

POSTUP

Žloutky a redukci vyšleháme nad vodní lázní do pěny. Postupně zašleháme přepuštěné máslo. Odstavíme z vodní lázně, dochutíme citronovou šťávu, osolíme, opepříme a přidáme nasekaný čerstvý estragon.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU