Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Omáčka choron

Choron omáčka je další omáčkou, jejímž základem je holandská omáčka. Je ochucena rajským protlakem a její chuť skvěle podtrhnou čerstvé bylinky, např. pažitka, estragon, tymián nebo rozmarýn. Omáčka choron se nejvíce hodí ke grilovanému hovězímu. Jak na její přípravu, se dozvíte z následujícího videa s Romanem Paulusem.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Omáčka choron

  • 2 žloutky
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 3 kuličky celého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 1 a ½ šalotky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 100 ml přepuštěného másla
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý estragon
  • čerstvá pažitka

POSTUP

Žloutky a redukci z bílého vína, šalotky a divokého koření vyšleháme nad vodní lázní do pěny. Přidáme protlak a postupně zašleháme přepuštěné máslo. Odstavíme z vodní lázně, dochutíme nakrájenou pažitkou a estragonem, osolíme a opepříme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU