Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Maltézská omáčka

Základ maltézské omáčky, stejně jako třeba bernské, tvoří holandská omáčka. Odlišuje se jednou přísadou, která je schopna změnit celou její chuť – šťávou z krvavých pomerančů. Omáčka tak získá jemnější a osvěžující chuť. Stejně jako holandská omáčka se skvěle hodí k chřestu, ale rovněž k brokolici či květáku.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Maltézská omáčka

  • 2 žloutky
  • 50 ml suchého bílého vína
  • redukce z červených pomerančů
  • 100 ml přepuštěného másla
  • pomerančová kůra
  • sůl
  • pepř

POSTUP

Žloutky a bílé víno vyšlehejte nad vodní lázní do pěny. Přilijte redukci z krvavých pomerančů (čerstvá šťáva svařená na hustý sirup) a postupně zašlehejte přepuštěné máslo. Odstavte z vodní lázně, opepřete, osolte, přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru a zamíchejte.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU