Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Chřestová sezóna netrvá dlouho, a tak ji nezapomeňte pořádně využít. Zkuste například tento recept od šéfkuchaře Romana Pauluse. Připravil filety tresky se zeleným chřestem a věřte tomu, že to je opravdová pochoutka. Naučíte se, jak připravit samotné filety i jak na přílohu v podobě vařených brambor a samozřejmě již zmiňovaného chřestu. S výjimkou vařených bramboru navíc zvládnete celý recept připravit v jedné pánvi. Budete tak mít rychlý oběd nebo večeři, který je nejenom zdravý, ale také po něm nezůstane příliš mnoho zašpiněného nádobí. Třešničkou na pomyslném dortu je pak už jenom domácí holandská omáčka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 348 kJ / 322 kcal
Bílkoviny
31,30 g
Tuky
14,00 g
Vláknina
3,80 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
18,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Tresku osolíme, opepříme, zasypeme mletým chilli dle chuti, dle chuti zasypeme mletým chilli, obalíme v mouce a opečeme v pánvi s rozpáleným olivovým olejem z obou stran dozlatova. Nejprve na kůži a potom krátce dopečeme na straně masa.
02.Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu vychladnout a oloupeme. V hrnci s trochou másla a vody brambory krátce opražíme a ochutíme solí, nasekanou listovou petrželí a pažitkou.
03.Chřest zblanšírujeme (asi 1 minutu povaříme ve vroucí osolené vodě) a necháme okapat. Následně dopečeme v pánvi s filety, kam jsme přidali lžíci másla. Ochutíme nasekaným tymiánem a rozmáčklými stroužky česneku. Přidáme i na půlku překrojená rajčata. Osolíme.
04.Pečenou tresku podáváme s opečeným chřestem, bylinkovými brambory, teplými rajčaty a ideálně i čerstvou holandskou omáčkou.
05.Tip: Jak připravit domácí holandskou omáčku se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT