Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Holandská omáčka má pověst náročné na přípravu. Roman Paulus Vám dokáže, že to není pravda! Stačí pár žloutků, bílé víno, šťáva z citrónu, sůl, pepř a rozpuštěné máslo. A jak ji připravit? Podívejte se na video a bude Vám vše hned jasné!

 

Recept na přípravu holandské omáčky

Suroviny:

  • 50 ml suchého bílého vína
  • 3 kuličky celého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 1 a ½ cibule
  • 2 žloutky
  • 100 ml přepuštěného másla
  • 1/2 citronu (šťáva)

Postup:

Z bílého vína, kuliček celého pepře, bobkových listů a ½ nadrobno nasekané cibule připravíme v rendlíku redukci (měla by se zredukovat na ⅓ původního množství). Scedíme a necháme trochu vychladnout.

V míse vyšleháme žloutky s vychladlou redukcí. Mísu přeložíme nad páru a žloutky vyšleháme do husté pěny. Stáhneme z ohně a za stálého šlehání postupně přiléváme přepuštěné máslo (mělo by mít stejnou teplotu jako vyšlehané žloutky). Ochutíme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.

Komentáře (1)

  • host

    host
    přidáno před 1299 dny
    úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúžasný !!

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.