Marcel Ihnačák
Doba přípravy50 min.

Filet mignon s ořechy, sušenými rajčaty a sýrem

Ačkoliv je filet mignon výtečná pochoutka, jeho příprava není nic složitého. Šéfkuchař Marcel Ihnačák nachystal recept na steaky z filetu mignon s restovanou směsí ořechů, rajčaty a gorgonzolou.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × steaky filet mignon
  • 500 g brambor
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × hrst ořechů mix Alesto
  • ½ pálivé papričky
  • 1 × hrst sušených rajčat Italiamo
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 80 g másla Pilos
  • 2 × lžíce gorgonzoly Lovilio
  • 1 × hrst mladého špenátu
  • 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
  • kleště na obracení
  • šťouchadlo na brambory
  • alobal

POSTUP

Očištěné brambory nakrájíme na kostky a vaříme ve vroucí osolené vodě do měkka.

Mezitím ořechy zlehka opečeme na suché pánvi. Pálivou papričku nakrájíme nadrobno, sušená rajčata a opečené ořechy na menší kousky.

Steaky ochutíme solí a pepřem z obou stran. Rozpálenou pánev pokapeme olejem ze sušených rajčat a steaky zprudka restujeme ze všech stran do zlatohněda. Těsně před dokončením přidáme nakrájená rajčata, papričku a 2 lžíce másla. Po chvíli stáhneme z ohně, na steaky položíme kousek gorgonzoly, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout. Před servírováním přidáme do pánve umytý a osušený špenát, který ochutíme solí a pepřem.

Uvařené brambory přecedíme, přidáme k nim zbylé máslo, nastrouhaný parmezán a rozšťoucháme. 

Servírování:

Do středu talíře naservírujeme porci brambor, na vrch položíme špenát se sušenými rajčaty a papričkou, přidáme steak, přelijeme výpekem a posypeme opečenými ořechy.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.