Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěné brambory nakrájíme na kostky a vaříme ve vroucí osolené vodě do měkka.
Mezitím ořechy zlehka opečeme na suché pánvi. Pálivou papričku nakrájíme nadrobno, sušená rajčata a opečené ořechy na menší kousky.
Steaky ochutíme solí a pepřem z obou stran. Rozpálenou pánev pokapeme olejem ze sušených rajčat a steaky zprudka restujeme ze všech stran do zlatohněda. Těsně před dokončením přidáme nakrájená rajčata, papričku a 2 lžíce másla. Po chvíli stáhneme z ohně, na steaky položíme kousek gorgonzoly, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout. Před servírováním přidáme do pánve umytý a osušený špenát, který ochutíme solí a pepřem.
Uvařené brambory přecedíme, přidáme k nim zbylé máslo, nastrouhaný parmezán a rozšťoucháme.
Do středu talíře naservírujeme porci brambor, na vrch položíme špenát se sušenými rajčaty a papričkou, přidáme steak, přelijeme výpekem a posypeme opečenými ořechy.