Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, na kterém restujeme očištěnou mrkev a celer nakrájené na menší kousky. Postupně přidáváme bobkové listy, sůl, pepř, nové koření a cibuli a česnek nasekané nadrobno.
Umyté a osušené maso přesekneme na menší kousky. Ochutíme solí a pepřem. Díly zlehka obalíme v hladké mouce a vkládáme k orestovanému základu. Králíka během opékání obracíme. Ochutíme natrhaným rozmarýnem. Když se maso zatáhne, přidáme žampióny nakrájené na čtvrtiny. Po chvíli podlijeme vínem a krátce povaříme, aby se z něho odpařil alkohol. Potom podlijeme vroucí vodou nebo vývarem tak, aby maso bylo zalité. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme přibližně 45 minut až hodinu. Nakonec ke králíkovi přilijeme smetanu a ještě 5 minut povaříme.
Ve vroucí osolené vodě uvaříme špecle podle návodu na obalu. Potom je přecedíme a necháme okapat. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme špecle, osolíme, opepříme, a důkladně promícháme tak, aby se špecle obalily máslem. Stáhneme z ohně a dochutíme nasekanou petrželovou natí.
Do středu talíře naservírujeme špecle, na vrch položíme kousky králíka a přelijeme omáčkou.