Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Pálivé papričky nasekáme na menší kousky, krátce orestujeme a podusíme (do změknutí) a rozmixujeme na jemnou pastu.
Tip: Pokud jsou na vás papričky moc pálivé, můžete je nastavit sladkými červenými kapiemi.
Rozmixované papričky smícháme s majonézou, lžící citronové šťávy, pepřem a odložíme stranou aby se chutě spojily.
Promícháme škrob, mouku, najemno nasekaný tymián a granulovaný česnek. V této směsi obalujeme kousky olihně (kroužky i chapadla) a krátce smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Tip: Teplotu oleje si můžete ověřit rychlým osmažením lístků petržele.
Usmažené kousky necháme okapat na papírové utěrce, osolíme, trochu opepříme a okamžitě servírujeme na pečicím papíře s pikantní majonézou, kouskem citronu a čerstvě rozpečenou česnekovou bagetou. Ozdobíme lístky smažené petržele.