Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěnou rybu umyjeme a osušíme.
Tip: Přinesli jste si domu kapra celého? Podívejte se na triky Kulinářské akademie Lidlu, kde se dozvíte jak kapra zbavit šupin, vykuchat i vyfiletovat.
Kapra přendáme na plech, naplníme měsíčky celého citronu a poloviny pomeranče. Z obou stran osolíme, opepříme a pokapeme olejem.
Tip: Stejným způsobem můžeme připravit i pstruha nebo jinou rybu.
Ve velké míse smícháme umyté brambory nakrájené na čtvrtiny, šalotky na měsíčky, cherry rajčata, rozmačkané stroužky česneku, natrhaný rozmarýn, sůl, pepř a olej. Směs rovnoměrně rozvrstvíme na plech okolo ryby. Přidáme na měsíčky nakrájenou polovinu pomeranče a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 45 minut (podle velikosti ryby).
V menší misce smícháme nadrobno nakrájenou šalotku, česnek, lístky máty, petrželovou nať, nastrouhanou kůru z umytého pomeranče a citronu, sůl a pepř. Pokapeme pár kapkami citronu tak, aby gremolata zůstala sypká.
Upečeného kapra posypeme gremolatou a pokapeme olejem. Podáváme s pečenou bramborovou přílohou.