Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Müsli košíčky s ořechovou náplní

Máte rádi ořechy? To budete tohle vánoční cukroví naprosto milovat! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video, ve kterém vám ukáže, jak připravit müsli košíčky plné různých druhů ořechů. Naučíte se, jak správně připravit korpus na těsto i jak košíčky upéct tak, aby se vám povedly. Nakonec zjistíte i to, jak jednoduše namíchat náplň z karamelové omáčky, müsli a spoustu druhů ořechů. Roman Paulus použil pekanové, lískové, vlašské a mandle, ale přidat můžete všechny, které máte nejraději.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto na košíčky

  • 200 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 × vejce „M“
  • 1 × špetka soli
  • 300 g hladké mouky
  • luštěnina na zatížení košíčků

Ořechová směs

  • 200 g karamelové omáčky
  • 30 g mletých pekanových ořechů
  • 1 × lžička mleté skořice
  • 30 g křupavého müsli s lískovými ořechy Crownfield
  • 30 g ovesných vloček
  • 30 g plátků mandlí
  • 40 g posekaných vlašských ořechů
  • 50 g bílé čokolády Fin Carré
  • kuchyňský robot
  • potravinová fólie
  • kovové formičky na košíčky
  • alobal
  • cukrářský sáček
  • mixér
  • karamelové omáčky
  • pečicí papír

POSTUP

Košíčky:

Košíčky pečeme stejným způsobem jako na videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Z mouky, másla, cukru, soli a vejce v míse vypracujeme tuhé těsto. Těsto rozdělíme do jednoho nebo dvou asi 5 cm vysokých kvádrů, zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici minimálně 3 hodiny (ideálně přes noc) odpočinout.

Studené vtlačujeme do košíčkových formiček, propíchneme vidličkou, přikryjeme alobalem, zatížíme luštěninou a pečeme při 175 °C asi 7 minut. Poté sundáme alobal s luštěninou a dopečeme do růžova.

TIP: Košíčky si můžeme napéct do zásoby a naplnit je, až když nás přepadne mlsná nebo nečekaná návštěva.

Ořechová směs:

Z nahrubo nasekaných vlašských ořechů, plátků mandlí, najemno namletých lískových a pekanových ořechů, ovesných vloček, oříškového müsli, skořice a karamelové omáčky v míse vypracujeme náplň.

TIP: Jak připravit domácí karamelovou omáčku zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Vše dohromady smícháme a naplníme upečené košíčky. Nakonec je dozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU