Lehké jídlo nemusí být nuda. Důkazem jsou kuřecí prsa v jogurtové marinádě, dozlatova upečená v horkovzdušné fritéze podle Romana Pauluse. Ochutnejte!
Lehké jídlo nemusí být nuda. Důkazem jsou kuřecí prsa v jogurtové marinádě, dozlatova upečená v horkovzdušné fritéze podle Romana Pauluse. Ochutnejte!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. V míse smícháme všechny ingredience na marinádu – jogurt, oregano, sušený česnek, citronovou šťávu, ostrou a sladkou papriku a sůl.
2. Kuřecí prsa nařežeme do mřížky (úplně nedořezáváme), osolíme, opepříme a potřeme z obou stran připravenou jogurtovou marinádou. Marináda se musí dostat hlavně do připravených zářezů na mase.
3. Marinujeme minimálně 3 hodiny, ideálně přes noc.
4. Namarinované kuřecí plátky vložíme do košíčku horkovzdušné fritézy a pečeme na 200 °C asi 15 minut.
5. V míse smícháme rukolu, cherry rajčata, mrkev a cuketu, které nakrájíme škrabkou na slabé plátky. Přidáme natrhaný koriandr a ochutíme italským dresinkem.
6. Hotová kuřecí prsa podáváme s připraveným salátem a krutonky z pečiva.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 464 kcal, 51 g bílkovin, 14 g sacharidů, 22 g tuků.