Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Kuřecí prsa marinovaná v jogurtu z horkovzdušné fritézy

Lehké jídlo nemusí být nuda. Důkazem jsou kuřecí prsa v jogurtové marinádě, dozlatova upečená v horkovzdušné fritéze podle Romana Pauluse. Ochutnejte!


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 100 g řecký jogurt Pilos
  • 0,5 × lžička drcené oregano Kania
  • 1 × lžička sušený česnek Kania
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • 0,5 × lžička ostrá mletá paprika Kania
  • 1 × lžička sladká mletá paprika Kania
  • sůl Kania
  • 750 g kuřecí prsní řízky Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania

Salát:

POSTUP

1. V míse smícháme všechny ingredience na marinádu – jogurt, oregano, sušený česnek, citronovou šťávu, ostrou a sladkou papriku a sůl. 

2. Kuřecí prsa nařežeme do mřížky (úplně nedořezáváme), osolíme, opepříme a potřeme z obou stran připravenou jogurtovou marinádou. Marináda se musí dostat hlavně do připravených zářezů na mase. 

3. Marinujeme minimálně 3 hodiny, ideálně přes noc.

4. Namarinované kuřecí plátky vložíme do košíčku horkovzdušné fritézy a pečeme na 200 °C asi 15 minut.

Salát:

5. V míse smícháme rukolu, cherry rajčata, mrkev a cuketu, které nakrájíme škrabkou na slabé plátky. Přidáme natrhaný koriandr a ochutíme italským dresinkem. 

6. Hotová kuřecí prsa podáváme s připraveným salátem a krutonky z pečiva.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 464 kcal, 51 g bílkovin, 14 g sacharidů, 22 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.