Mirka van Gils Slavíková
Doba přípravy1 hod.

Borůvkové muffiny z horkovzdušné fritézy

Oblíbili jste si horkovzdušnou fritézu? A věděli jste, že ji můžete využít k přípravě skvělých moučníků? Vyzkoušejte skvělé borůvkové muffiny podle Mirky van Gils Slavíkové.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g máslo Pilos
  • 140 g cukr moučka Belbake
  • 1 × vanilkový lusk
  • 2 × vejce „M“
  • 0,5 × pomeranč (kůra)
  • 30 ml plnotučné mléko Pilos
  • 140 g bílý jogurt Pilos (3,9 % tuku)
  • 2 g sůl Kania
  • 250 g hladká mouka Belbake
  • 6 g kypřicí prášek do pečiva Belbake
  • 125 g borůvky

POSTUP

1. Máslo, moučkový cukr a zrníčka vanilky vyšleháme do pěny. 

2. Po jednom přidáme vejce a šleháme. 

3. Poté vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, mléko, jogurt a sůl a opět prošleháme. 

4. Přisypeme mouku a kypřicí prášek do pečiva a ještě jednou prošleháme. Domícháme ručně, vsypeme borůvky a zamícháme. 

5. Porcovačkou na zmrzlinu rozdělíme těsto do košíčků na muffiny. Pečeme v horkovzdušné fritéze na 175 °C 30 minut.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 259 kcal, 5 g bílkovin, 35 g sacharidů, 11 g tuků.



Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.