Borůvkové muffiny z horkovzdušné fritézy

play Přehrát video recept
Borůvkové muffiny z horkovzdušné fritézy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Oblíbili jste si horkovzdušnou fritézu? A věděli jste, že ji můžete využít k přípravě skvělých moučníků? Vyzkoušejte skvělé borůvkové muffiny podle Mirky van Gils Slavíkové.

Tagy

Cukrárna

Mirka van Gils Slavíková

Mirka van Gils Slavíková

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g máslo Pilos
  • 140 g cukr moučka Belbake
  • 1 × vanilkový lusk
  • 2 × vejce „M“
  • 0,5 × pomeranč (kůra)
  • 30 ml plnotučné mléko Pilos
  • 140 g bílý jogurt Pilos (3,9 % tuku)
  • 2 g sůl Kania
  • 250 g hladká mouka Belbake
  • 6 g kypřicí prášek do pečiva Belbake
  • 125 g borůvky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 074 kJ / 257 kcal

Bílkoviny

4,90 g

Tuky

10,20 g

Vláknina

1,00 g

Sůl

0,43 g

Sacharidy

35,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Máslo, moučkový cukr a zrníčka vanilky vyšleháme do pěny. 

02.Po jednom přidáme vejce a šleháme. 

03.Poté vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, mléko, jogurt a sůl a opět prošleháme. 

04.Přisypeme mouku a kypřicí prášek do pečiva a ještě jednou prošleháme. Domícháme ručně, vsypeme borůvky a zamícháme. 

05.Porcovačkou na zmrzlinu rozdělíme těsto do košíčků na muffiny. Pečeme v horkovzdušné fritéze na 175 °C 30 minut.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo