Mirka van Gils Slavíková
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Cupcakes s kytičkami pro maminku

Sladké překvapení pro tu nejmilejší. Potěšte svou maminku na Den matek a připravte jí cupcakes s květinovou ozdobou. Vyzkoušejte recept Mirky van Gils Slavíkové.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Cupcakes:

  • 180 g máslo Pilos
  • 180 g čokoláda na vaření Fin Carré
  • 4 × vejce „M“
  • 2 g sůl Kania
  • 150 g moučkový cukr Belbake
  • 120 g hladká mouka Belbake
  • 6 g kypřicí prášek do pečiva Belbake

Máslový krém:

  • 200 g cukr krupice Belbake
  • 90 g bílky
  • 456 g máslo Pilos
  • 3 g sůl Kania
  • 4 g vanilkový extrakt
  • dle potřeby potravinářská barva gelová (růžová a zelená)
  • mísa
  • hrnec
  • kuchyňský robot
  • forma na muffiny,
  • košíčky na muffiny
  • pečicí papír
  • cukrářský sáček,
  • ozdobná trubička na stříkání květin
  • očko na svaření cukru
  • porcovačka na zmrzlinu

POSTUP

Cupcakes:

1. V menším hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme čokoládu nalámanou na kostičky, stáhneme plamen a čokoládu necháme za stálého míchání pozvolna rozpustit. 

2. Rozpuštěnou čokoládu vlijeme do mísy robota a začneme šlehat. Za stálého šlehání vléváme opatrně vejce a necháme vymíchat. Poté přisypeme sůl, moučkový cukr, mouku a kypřicí prášek a vymícháme hladké těsto.

3. Pomocí porcovačky na zmrzlinu rozdělíme těsto do formiček na cupcakes a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 20 minut. Necháme vychladnout. 

Máslový krém:

4. Cukr vsypeme do menšího hrnce, zakápneme vodou a svaříme na bublinu.

Tip: Co znamená na bublinu? Do cukru s vodou ponořte drátěné očko a foukněte jako do bublifuku. Pokud se vám tvoří bubliny, máte hotovo.

5. Bílky vlijeme do kotlíku, přidáme sůl a začneme mírně šlehat. Poté zvýšíme výkon, za chodu stroje opatrně přiléváme svařený cukr a šleháme do vychladnutí. 

Tip: Tento sníh nazýváme italský sníh.

6. Do vyšlehaného sněhu přidáme ledové máslo nakrájené na kostičky a vanilkový extrakt a třeme, až vznikne hladký krém.

Tip: Máslový krém se v tomto okamžiku srazí. To je u tohoto krému normální. Buďte trpěliví, nepřestávejte míchat, krém bude hladký a pevný. Máslový krém je hotový, jakmile v misce nebude žádná voda.

7. Krém obarvíme. Potravinářskou fólii rozprostřeme na stůl a potřeme ji růžovou barvou. Asi polovinu krému obarvíme růžovou barvou, který přeneseme na připravenou fólii s barvou, rozetřeme, na střed naneseme trochu bílého krému, zabalíme a utáhneme. Na jednom konci fólii odstřihneme a vložíme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou. Na cupcakes nastříkáme kytičky podle své fantasie. 

Tip: Chcete-li docílit žíhaného efektu, barvu v krému rozmíchejte nedokonale.

8. Stejně postupujeme se zelenou barvou, vynecháme pouze bílý krém na středu fólie a nastříkáme lístečky.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 794 kcal, 6 g bílkovin, 53 g sacharidů, 61 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.