Kuchyně
Americká
Počet porcí
12 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Chcete upéct výborný zákusek, ale nemáte čas nebo náladu na přípravu velkého dortu? Ideálním řešením pro takové situace jsou cupcaky. Malé dortíčky plné chuti i sladkého krému. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na čokoládové cupcaky, které jsou čokoládou doslova přeplněné – najdete ji v těstě, náplni, krému i polevě. Naučíte se namíchat snadný a vláčný čokoládový korpus i připravit lahodný máslový krém s čerstvým sýrem Paloučkem. Nakonec bude největší výzva vydržet nesníst je všechny na jedno posezení.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 466 kJ / 828 kcal
Bílkoviny
7,70 g
Tuky
43,30 g
Vláknina
4,70 g
Sůl
0,50 g
Sacharidy
106,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Nad vodní lázní rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a silnou kávu. Smícháme do jednolité omáčky.
02.Sundáme z teplé vodní lázně a metličkou přimícháme vejce, olej, podmáslí, jedlou sodu, kakao, moučkový cukr a nakonec i hladkou mouku.
03.Tekuté těsto nalijeme do košíčků na muffiny.
Těsto plňte asi do tří čtvrtin košíčků, aby při pečení nevyteklo.
04.Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C asi 20 minut při programu na horkovzuch. Hotové necháme vychladnout.
05.Nad vodní lázní rozpustíme čokoládu a necháme ji vychladnout. Hodí se co nejvíce studená, avšak musí zůstat stále tekutá.
06.V robotu vypracujeme hladký krém z másla, krémového sýru a cukru.
07.Ke konci přilijeme i vychladlou tekutou čokoládu. Znovu vypracujeme do hladkého krému.
08.Krém naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou.
09.Smetanu přivedeme k varu a přelijeme ji přes nalámanou čokoládu. Nad vodní lázni necháme rozpustit a do rozehřáté směsi vmícháme máslo. Mícháme dokud nezmizí všechny hrudky. Takto připravenou směs necháme vychladnout při pokojové teplotě a následně naplníme do cukrářského sáčku.
10.Upečené a vychladlé muffiny vydlabeme. Čokoládovou náplň dáme do připraveného důlku a vršek dortíku ozdobíme krémem z Paloučku.
11.Nakonec dozdobíme čokoládovým lanýžem a zbylou čokoládovou náplní.
K vydlabávání muffinů výborně poslouží pomůcka na vyndávaní jádřinců u jablek a hrušek.
12.Před servírováním je vhodné nechat dortíčky alespoň 30 minut vychladit v lednici.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT