Kuchyně
Česká
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
26 104 kJ / 6 233 kcal
Bílkoviny
78,50 g
Tuky
266,80 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
1,45 g
Sacharidy
621,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Smetanu, kondenzované mléko, vanilkový cukr, zrníčka z vanilky i zbylý lusk a polovinu dávky moučkového cukru přivedeme do mírného varu a asi 3 minuty za stálého míchání povaříme.
02.Žloutky a zbylý cukr vyšleháme do pěny. Část smetanové směsi vlijeme za stálého míchání ke žloutkům a posléze vše zpět do hrnce. Za stálého míchání, při mírném plameni, necháme zhoustnout (přibližně při teplotě okolo 75 až 80 °C, zabere to 5 až 10 minut). Dáváme velký pozor, aby se nám likér nepřipálil a vajíčka nesrazila.
03.Do hotového krému přilijeme tuzemák a amaretto a důkladně promícháme. Přecedíme a slijeme do lahví. Skladujeme v lednici.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT