Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Smetanu, kondenzované mléko, vanilkový cukr, zrníčka z vanilky i zbylý lusk a polovinu dávky moučkového cukru přivedeme do mírného varu a asi 3 minuty za stálého míchání povaříme.
Žloutky a zbylý cukr vyšleháme do pěny. Část smetanové směsi vlijeme za stálého míchání ke žloutkům a posléze vše zpět do hrnce. Za stálého míchání, při mírném plameni, necháme zhoustnout (přibližně při teplotě okolo 75 až 80 °C, zabere to 5 až 10 minut). Dáváme velký pozor, aby se nám likér nepřipálil a vajíčka nesrazila.
Do hotového krému přilijeme tuzemák a amaretto a důkladně promícháme. Přecedíme a slijeme do lahví. Skladujeme v lednici.