Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme do pěny. Přilijeme vodu, přisypeme kakao, škrob a mouku a vmícháme sníh z bílků. Těsto přelijeme na pečicím papírem vyložený plech a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 30 minut.
Nejprve připravíme základ na krém. V hrnci rozehřejeme na mírném plameni 50 g másla, přidáme cukr, mouku a důkladně smícháme. Přilijeme smetanu a 100 ml vaječného likéru. Promícháme, přendáme do misky a překryté potravinovou fólií necháme vychladnout. V robotu ušleháme 200 g másla a po částech přidáváme základ na krém, který by měl mít stejnou teplotu jako máslo. Nakonec přilijeme zbytek vaječného likéru.
Do hrnce nasypeme cukr a nacháme zkaramelizovat. Karamel necháme chvíli odstát, aby se „táhl“. Poté vezmeme dvě vidličky do jedné ruky, ponoříme je do karamelu a rychlými pohyby nad miskami vytváříme cukrovou „síť“.
Z vychladlého korpusu vykrájíme kolečka. Na jeden řez potřebujeme dvě. Spodní potřeme džemem smíchaným s horkou vodou. Cukrářský sáček naplníme do poloviny krémem a nazdobíme jím spodní korpus se džemem. Zakryjeme druhým korpusovým kolečkem a opět ozdobíme krémem po celém povrchu. Posypeme kakaem, ozdobíme karamelovou ozdobou a kostičkou čokolády.