Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod.

Řezy s vaječným likérem

Jak připravit luxusní dezert s krémem z vaječného likéru? Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 6 × vajec "M"
  • 120 g cukru krystal Castello
  • 150 ml vlažné vody
  • 20 g holandského kakaa na pečení Castello

Castello

  • 1 × lžíce bramborového škrobu Castello
  • 150 g hladké mouky Castello

Krém

  • 150 ml vaječného likéru Alliance
  • 250 g másla Pilos
  • 150 g cukru krystal Castello
  • 120 g hladké mouky Castello
  • 200 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 30 %)
  • 225 g jahodového džemu Maribel
  • 50 ml vroucí vody

Karamelová ozdoba

  • 100 g cukru krystal Castello
  • exkluzivní čokoládky Petit J. D. Gross
  • silikonová podložka
  • vykrajovátko (průměr 8-10 cm)
  • potravinová fólie
  • pečicí plech (30 x 40 cm)
  • ruční mixér
  • kuchyňský robot
  • pečicí papír
  • cukrářský sáček

POSTUP

Těsto

Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme do pěny. Přilijeme vodu, přisypeme kakao, škrob a mouku a vmícháme sníh z bílků. Těsto přelijeme na pečicím papírem vyložený plech a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 30 minut.

Krém

Nejprve připravíme základ na krém. V hrnci rozehřejeme na mírném plameni 50 g másla, přidáme cukr, mouku a důkladně smícháme. Přilijeme smetanu a 100 ml vaječného likéru. Promícháme, přendáme do misky a překryté potravinovou fólií necháme vychladnout. V robotu ušleháme 200 g másla a po částech přidáváme základ na krém, který by měl mít stejnou teplotu jako máslo. Nakonec přilijeme zbytek vaječného likéru.

Karamelová ozdoba

Do hrnce nasypeme cukr a nacháme zkaramelizovat. Karamel necháme chvíli odstát, aby se „táhl“. Poté vezmeme dvě vidličky do jedné ruky, ponoříme je do karamelu a rychlými pohyby nad miskami vytváříme cukrovou „síť“.

Řezy

Z vychladlého korpusu vykrájíme kolečka. Na jeden řez potřebujeme dvě. Spodní potřeme džemem smíchaným s horkou vodou. Cukrářský sáček naplníme do poloviny krémem a nazdobíme jím spodní korpus se džemem. Zakryjeme druhým korpusovým kolečkem a opět ozdobíme krémem po celém povrchu. Posypeme kakaem, ozdobíme karamelovou ozdobou a kostičkou čokolády.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU