Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Čokoládové lanýže

Nejjednodušší, ale také jedny z nejchutnějších pralinek, které můžete připravit, jsou čokoládové lanýže. Na jejich výrobu, se kterou vám velmi rády a snadno pomůžou i děti, potřebujete jen hořkou čokoládu, smetanu ke šlehání a nakonec i trochu másla. Z těchto surovin připravíte čokoládovou ganache. Tu stačí už jen nechat vychladnout a vytvarovat z ní (s pomocí obyčejné lžičky) lanýže. Šup s nimi do kakaa a máte hotovo!


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 300 g hořké čokolády (52 % kakaové sušiny)
  • 120 g smetany (33 % tuku)
  • 30 g másla
  • kakao na obalení

POSTUP

Čokoládu nalámeme na kousky a přelijeme horkou smetanou. Následně rozpustíme a rozmícháme nad vroucí vodní lázní.

Do připravené ganache vmícháme studené máslo, rozmícháme a necháme v lednici vychladnout, ideálně do druhého dne.

Druhý den do nízké nádoby nasypeme kakao.

Studenou hmotu vyndáme z lednice a necháme 20 minut povolit. Poté tvarujeme malé hrudky nepravidelných tvarů, které obalujeme v kakau.

Na co lanýže využít?

Hotové lanýže skvěle doplní čokoládový dort nebo cupcake. Zaujmete s ním i v sadě vánočního cukroví. Hmota se dá plnit do čokoládových pralinek nebo použít samostatně jako jedlý dárek v podobě lanýžové bonboniéry.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU