Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Žloutky vyšleháme s krystalovým cukrem do pěny, postupně přilijeme vodu, olej, přisypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec přidáme sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 50 min. Upečený korpus necháme vychladnout.
Mezitím připravíme krém. Mascarpone vyšleháme s vanilinovým cukrem, poté přilijeme 250 ml smetany a vyšleháme hladký krém.
Vychladlý korpus dvakrát podélně rozřízneme. Spodní korpus pomažeme ⅓ krému a polovinou višňového džemu, přiklopíme dalším korpusem. Ten opět pomažeme ⅓ krému a zbývajícím višňovým džemem a přiklopíme posledním korpusem. Zbylým krémem pečlivě pomažeme povrch dortu, zarovnáme všechny nerovnosti a dáme ztuhnout do ledničky.
Polevu připravíme smícháním rozehřáté bílé čokolády se 150 ml horké smetany. Necháme trochu vychladnout a polijeme dort. Pomocí cukrářské karty vyhladíme polevu dohladka. Poté ozdobíme lanýžovými pralinkami a boky posypeme zčásti kokosem. Dort necháme v lednici ztuhnout.