Roman Paulus
Doba přípravy35 min.

Veganské muffiny s kokosem

Tyto muffiny podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse se obejdou bez másla, mléka a vajec – jsou tedy skvělé nejenom pro vegany! Výraznou chuť jim dodává nejen strouhaný kokos a kokosové mléko, ale také kvalitní hořká čokoláda. Samotné muffiny můžete ještě před upečením i po něm ozdobit lesním ovocem, nechat vychladnout a podávat. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 125 g polohrubá mouka
  • 75 g strouhaný kokos
  • 100 g krupicový cukr
  • 10 g kypřicí prášek do pečiva
  • 1 × lžíce citronová kůra
  • 50 g hořká čokoláda 70 % kakaa
  • 65 g rostlinný olej
  • 190 g kokosové mléko
  • 1 × lžíce citronová šťáva
  • 60 g čerstvé maliny
  • metlička
  • mísa
  • forma na muffiny
  • papírové košíčky na muffiny
  • struhadlo

POSTUP

V míse smícháme polohrubou mouku, strouhaný kokos, cukr, kypřicí prášek do pečiva, citronovou kůru a nasekanou hořkou čokoládu. Přidáme tekuté přísady – rostlinný olej, kokosové mléko a citronovou šťávu a dobře promícháme. 

Do formy na muffiny vložíme papírové košíčky a plníme asi do 2/3 košíčku. Do každého muffinu vložíme ještě jednu malinu. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 25 minut, program horkovzduch.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 258 kcal, 3 g bílkovin, 23 g sacharidů, 17 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.