Jednoduchý veganský korpus na dort, co se vždy povede

play Přehrát video recept
Jednoduchý veganský korpus na dort, co se vždy povede
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
počet porcí

Počet porcí

14 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravit veganský korpus na dort je jednoduché a potřebujete k tomu jenom pár surovin. Jak na to, vám ukáže šéfkuchař Roman Paulus. Naučí vás, jak namíchat základ těsta z hladké mouky, moučkového cukru, prášku do pečiva a rostlinného oleje. K dochucení pak můžete použít například javorový sirup, ale skvěle se hodí pasta z fazolí tonka. Pak už jen pár minut v troubě a máte hotovo!

Tagy

Základy pečení a zdobení

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 14 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g hladká mouka
  • 300 g moučkový cukr
  • 1 × špetka sůl
  • 35 g kypřící prášek
  • 500 g voda
  • 80 ml rostlinný olej
  • ochucovací pasta s tonkovými boby Belbake

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 076 kJ / 257 kcal

Bílkoviny

3,60 g

Tuky

5,70 g

Vláknina

1,30 g

Sůl

0,76 g

Sacharidy

47,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli promícháme v míse. Olej vlijeme do teplé vody a obě tekutiny přilijeme do mísy k suchým ingrediencím. Přidáme tonku a metličkou vymícháme hladké těsto.

02.Spodek formy na dort vyložíme pečicím papírem a těsto přendáme do formy. Boky nevymazáváme ani nezakrýváme papírem. Korpus bude díky tomu rovnoměrně široký a nebude se zužovat.

03.Troubu předehřejeme na 150 °C na program horkovzduch a těsto pečeme dle velikosti formy asi 60 minut. 

Suroviny vychází na jeden kulatý korpus o průměru 24 cm (14 porcí). Takový pečeme přibližně hodinu. Pokud máte menší formu s průměrem 20 cm, postačí asi 40 minut. 

04.Korpus je nejen bez vajec a mléka, a tak vhodný i pro vegany, ale těsto je i bělejší než obvyklé recepty se žloutky. Skvěle se tedy hodí jako korpus na duhový dort, díky snazšímu obarvení do modrých a fialových odstínů.

Jak poznat, že je korpus upečený?

Když myslíte, že by korpus už mohl být propečený, vytáhněte jej z trouby a doprostřed vpíchněte dřevěnou špejli. Pokud ji z těsta vytáhnete čistou, korpus je hotový. Pokud se na ní stále lepí těsto, pečte ještě o trochu déle.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo