Počet porcí
14 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Připravit veganský korpus na dort je jednoduché a potřebujete k tomu jenom pár surovin. Jak na to, vám ukáže šéfkuchař Roman Paulus. Naučí vás, jak namíchat základ těsta z hladké mouky, moučkového cukru, prášku do pečiva a rostlinného oleje. K dochucení pak můžete použít například javorový sirup, ale skvěle se hodí pasta z fazolí tonka. Pak už jen pár minut v troubě a máte hotovo!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 076 kJ / 257 kcal
Bílkoviny
3,60 g
Tuky
5,70 g
Vláknina
1,30 g
Sůl
0,76 g
Sacharidy
47,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli promícháme v míse. Olej vlijeme do teplé vody a obě tekutiny přilijeme do mísy k suchým ingrediencím. Přidáme tonku a metličkou vymícháme hladké těsto.
02.Spodek formy na dort vyložíme pečicím papírem a těsto přendáme do formy. Boky nevymazáváme ani nezakrýváme papírem. Korpus bude díky tomu rovnoměrně široký a nebude se zužovat.
03.Troubu předehřejeme na 150 °C na program horkovzduch a těsto pečeme dle velikosti formy asi 60 minut.
Suroviny vychází na jeden kulatý korpus o průměru 24 cm (14 porcí). Takový pečeme přibližně hodinu. Pokud máte menší formu s průměrem 20 cm, postačí asi 40 minut.
04.Korpus je nejen bez vajec a mléka, a tak vhodný i pro vegany, ale těsto je i bělejší než obvyklé recepty se žloutky. Skvěle se tedy hodí jako korpus na duhový dort, díky snazšímu obarvení do modrých a fialových odstínů.
Když myslíte, že by korpus už mohl být propečený, vytáhněte jej z trouby a doprostřed vpíchněte dřevěnou špejli. Pokud ji z těsta vytáhnete čistou, korpus je hotový. Pokud se na ní stále lepí těsto, pečte ještě o trochu déle.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT