Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Křidélka si překrojíme v kloubu tak, aby vznikly tři části. Dvě masité dále zpracováváme a poslední nejmenší článek uchováme stranou třeba na vývar.
Tip: Odřezky a kosti z kuřete ukládejte do mrazáku a až jich nastřádáte dostatek, připravte poctivý domácí vývar. Jak na něj se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Ve větší míse si připravíme jednoduchou směs – smícháme jogurt se solí, pepřem, kořením na kuře a připravená křidélka v této směsi obalíme.
Tip: Křidélka budou ještě chutnější, když je necháte v lednici marinovat alespoň hodinu, nebo klidně přes noc.
Horkovzdušnou fritézu asi 1–2 minuty předehřejeme na 180 °C. Následně fritovací koš vystříkáme olejem ve spreji a naskládáme do něj připravené kuřecí.
Fritujeme 10 minut, poté je otočíme či promícháme a dopečeme asi ještě 5–8 minut dokřupava.
Tip: Kuřecí křídla stejným způsobem upečete i v horkovzdušné troubě na program horkovzduch nebo na grilu.
Podáváme s čerstvým chlebem, domácími hranolky nebo salátem de chuti.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez přílohy): 517 kcal, 48 g bílkovin, 1 g sacharidů, 36 g tuků.