Doba přípravy20 min.

Pikantní kuřecí křidélka v horkovzdušné fritéze

Připravit dobrou marinádu na kuřecí křidélka je snadné – když víte, jaké suroviny použít. Šéfkuchař Roman Paulus nakládá křídla do řeckého jogurtu a směsi koření, kterou si navíc můžete snadno namíchat sami doma. A ačkoliv si více pochutnáte, když necháte křidélka pár hodin marinovat, můžete s nimi rovnou do trouby. Anebo do horkovzdušné fritézy, jako to udělal Roman Paulus. Její výhodou je, že v ní jídlo připravíte rovnoměrně propečené a navíc s naprostým minimem tuku.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg kuřecí křídla
  • 2 × lžíce nízkotučný bílý řecký jogurt
  • sůl
  • pepř
  • koření na kuře Kania
  • olej ve spreji

POSTUP

Křidélka si překrojíme v kloubu tak, aby vznikly tři části. Dvě masité dále zpracováváme a poslední nejmenší článek uchováme stranou třeba na vývar.

Tip: Odřezky a kosti z kuřete ukládejte do mrazáku a až jich nastřádáte dostatek, připravte poctivý domácí vývar. Jak na něj se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Ve větší míse si připravíme jednoduchou směs – smícháme jogurt se solí, pepřem, kořením na kuře a připravená křidélka v této směsi obalíme.  

Tip: Křidélka budou ještě chutnější, když je necháte v lednici marinovat alespoň hodinu, nebo klidně přes noc.

Horkovzdušnou fritézu asi 1–2 minuty předehřejeme na 180 °C. Následně fritovací koš vystříkáme olejem ve spreji a naskládáme do něj připravené kuřecí. 

Fritujeme 10 minut, poté je otočíme či promícháme a dopečeme asi ještě 5–8 minut dokřupava.

Tip: Kuřecí křídla stejným způsobem upečete i v horkovzdušné troubě na program horkovzduch nebo na grilu.

Podáváme s čerstvým chlebem, domácími hranolky nebo salátem de chuti.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez přílohy): 517 kcal, 48 g bílkovin, 1 g sacharidů, 36 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU